Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Αισθητική Οδοντιατρική. Γνωρίστε 3 πολύ συντηρητικές μεθόδους.

Μπορεί η αισθητική οδοντιατρική να είναι συντηρητική;

Η αισθητική οδοντιατρική μπορεί να είναι πλέον ελάχιστα ή και καθόλου επεμβατική και να σας δώσει το χαμόγελο που ονειρεύεστε άμεσα. Τόσο η εξέλιξη των οδοντιατρικών υλικών όσο και η συνολική τάση της οδοντιατρικής επιστήμης να προστατεύει και να συντηρεί τους φυσικούς ιστούς, καταλήγουν να σας προσφέρουν ένα όμορφο χαμόγελο με το μικρότερο βιολογικό κόστος.

Όλο και περισσότεροι ασθενείς προσέρχονται στο οδοντιατρείο και εκτός των θεμάτων υγείας, αναζητούν επίσης να αποκτήσουν ένα πιο ελκυστικό χαμόγελο. Η πιο συχνή ερώτηση είναι αν μπορούν να το έχουν, χωρίς να παρέμβουμε στα φυσικά δόντια, μία ερώτηση πολύ καίρια σε έναν χώρο υγείας. Η απάντηση είναι ότι η σύγχρονη αισθητική οδοντιατρική προσφέρει μία πληθώρα επιλογών, με πολλές από αυτές να είναι πλήρως μη επεμβατικές. 

Παρακάτω μπορείτε να γνωρίσετε μερικές από αυτές τις μεθόδους.

 1. Λεύκανση
  Είναι η λεύκανση ασφαλής; Η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία.
  Όταν η λεύκανση των δοντιών γίνεται από εξειδικευμένους οδοντιάτρους, μετά από κλινική εξέταση του στόματος και με τα κατάλληλα υλικά, είναι η πιο ενδεδειγμένη και ασφαλής μέθοδος για να λευκάνει το χρώμα των δοντιών.
  Η λεύκανση των δοντιών μπορεί να γίνει με διαφορετικούς τρόπους. Μία μέθοδος είναι στο ιατρείο, με λάμπα λεύκανσης ή λέιζερ για ενεργοποίηση ενός πιο πυκνού λευκαντικού.Αισθητική οδοντιατρική - λεύκανση δοντιών στο ιατρείο Συνήθως γίνονται 3 ραντεβού, με 2 εφαρμογές ανά ραντεβού. Μία άλλη μέθοδος είναι στο σπίτι, με ειδικά κατασκευασμένους νάρθηκες και πιο ήπιο υλικό. Οι νάρθηκες τοποθετούνται τη νύχτα, για 2-3 εβδομάδες. Τα αποτελέσματα είναι και με τις δύο μεθόδους εντυπωσιακά και άμεσα. Η διάρκειά τους εξαρτάται από την χρήση τσιγάρου και κατανάλωση τροφών με χρωστικές, όπως ο καφές, το τσάι και το κόκκινο κρασί.
  Πριν την λεύκανση θα πρέπει να έχει γίνει πολύ καλός κλινικός έλεγχος από τον οδοντίατρο και να έχουν γίνει οι θεραπείες που απαιτούνται.
  Οι οδοντίατροι χρησιμοποιούν την λεύκανση οι ίδιοι στα δόντια τους, σε όλο το προσωπικό του ιατρείου, στα παιδιά τους και στους ασθενείς τους με τα καλύτερα αποτελέσματα.
 

2. Αλλαγή σφραγισμάτων
Τα παλιά μαύρα σφραγίσματα δεν χρησιμοποιούνται πλέον από τους σύγχρονους οδοντιάτρους όχι μόνο για αισθητικούς λόγους, αλλά και περιβαλλοντικούς, καθώς περιέχουν υδράργυρο. Εκτός του σκούρου χρώματός τους, τείνουν να χρωματίζουν και τους σκληρούς οδοντικούς ιστούς, με αποτέλεσμα το δόντι να γκριζάρει συνολικά. Η αλλαγή αυτών των σφραγισμάτων, με καινούρια σφραγίσματα σύνθετης ρητίνης, θα αλλάξει την αισθητική του χαμόγελου.
Ακόμα και λευκά σφραγίσματα μπορεί να μην αποδίδουν όπως θα θέλατε στο χαμόγελό σας. Πλέον υπάρχουν σύγχρονα υλικά με εξαιρετικές φυσικές ιδιότητες, ώστε αν γίνει η εφαρμογή τους σωστά από έμπειρο οδοντίατρο στην αισθητική οδοντιατρική, ένα σφράγισμα δεν θα αναγνωρίζεται καθόλου από το φυσικό δόντι. 

3. Όψεις δοντιών (bonding)
Δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για αισθητική οδοντιατρική χωρίς να αναφερθούμε στις όψεις δοντιών.
Είτε χρησιμοποιηθεί ως υλικό η ρητίνη, είτε η πορσελάνη, οι όψεις θα διορθώσουν το χρώμα των δοντιών, το σχήμα, το μέγεθος, ενδεχόμενα κενά ή συνωστισμούς. Τα δόντια θα τροχιστούν ελάχιστα ή και καθόλου. Το χαμόγελο θα μεταμορφωθεί άμεσα και με την βοήθεια της υπολογιστικής οδοντιατρικής θα μπορείτε να έχετε εικόνα της αλλαγής, πριν αυτή γίνει στο στόμα σας.
Οι όψεις ρητίνης ολοκληρώνονται ακόμα και σε ένα ραντεβού, αλλάζοντας ριζικά την αισθητική του χαμόγελου.

Οι παραπάνω μέθοδοι, μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους ή και με άλλες οδοντιατρικές εργασίες, ανάλογα με τις απαιτήσεις των περιστάσεων και των ασθενών φυσικά. Ένα σύγχρονο ιατρείο, με πλήρη εξοπλισμό και καταρτισμένο προσωπικό, θα σας προσφέρει όλες τις επιλογές που θα καλύψουν κάθε σας ανάγκη, με το λιγότερο δυνατόν βιολογικό κόστος.

Ένας οδοντίατρος, εξειδικευμένος στην συντηρητική αισθητική οδοντιατρική θα σας συμβουλέψει για τις επιλογές που έχετε και μαζί θα καταλήξετε σε αυτήν που σας εξυπηρετεί καλύτερα. Μην περιμένετε άλλο για το χαμόγελο που ονειρεύεστε!

11

Κοινοποίηση άρθρου:

Παρόμοια άρθρα

Άνοιγμα συνομιλίας
Χρειάζεστε βοήθεια;
Χαίρεται 👋
Πως μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε?